Onderzoekers van het Institute of Diabetes and Metabole Diseases of the München Helmholtz Center aan de Universiteit van Tübingen, in samenwerking met het Duitse Diabetes Research Center, ontdekten dat één kort -termijn, een hoog caloriedieet vermindert de respons van de hersenen op insuline en verhoogt de levervet tegen mannen gezond gewicht, met implicaties die zich uitstrekken na de consumptieperiode. Bovendien concludeerden ze dat dit voedingspatroon veroorzaakt veranderingen in zijn beloningssysteem brein en daarom zelfs gedurende 5 dagen ongepaste voedingsnormen, ‘Wen aan’ de hersenen om ze te zoeken.
Insulineresistentie in de hersenen is geassocieerd met obesitas, Type 2 diabetes en cognitieve processen. Meer precies, insuline reguleert de eetlust voor voedsel en metabolisme door hersensignalering, maar weerstand tegen dit pad kan deze processen verstoren, wat bijdraagt aan obesitas. In de studie getiteld ‘Een kortetermijn, een hoog calorisch dieet heeft langdurige effecten op de werking van de herseninsuline bij mannen», Gepubliceerd in Natuurmetabolisme onderzocht de groep de korte -termijneffecten van een extreem verwerkt dieet op het effect van insuline op de hersenen vóór het begin van significante gewichtstoename.
Negenentwintig gezonde mannen (BMI 19-25 kg/m²) werden gedistribueerd naar een calorie-dieetgroep (HCD) of in een controlegroep. Gedurende vijf dagen probeerde het HCD -team dagelijks een extra 1500 kcal te consumeren van uitstekend verwerkte snacks terwijl de controlegroep zijn normale dieet handhaafde. Bovendien verhoogde de deelnemers aan de HCD -groep hun dagelijkse calorie -inname tijdens de interventie. Het hepatische vetgehalte nam aanzienlijk toe na interventie. In een laatste fase werden de hersenfunctie en het algemene gedrag van de deelnemers onderzocht.
De gevolgen van gevaarlijke voeding in de hersenen. De Veranderingen in de hersenrespons op insuline werden geassocieerd met de Accumulatie van vet in de lever en inname van dieet. Een van de meest interessante bevindingen van de studie was hoe kort -term HCD het beloningssysteem beïnvloedde, een cognitief proces dat de invloed heeft motivatie en besluitvorming. Leren van beloningen is gebaseerd op het vermogen van de hersenen om gedrag te associëren met positieve of negatieve resultaten, die een sleutelrol speelt in onze keuzes rond voedsel. Deelnemers aan een beloning- en straftest gepresenteerd Verhoogde reactie op straf en werden in mindere mate gemotiveerd dan beloning in hun acties. Deze effecten neigden naar de oorspronkelijke prijs na een normaal dieet voor een week, maar werden niet volledig omgekeerd.
Lees ook: Vermoedelijke oncogenese Deze voedingsmiddelen – “voeden” kankercellen en ontbreken niet in kasten. Ongelooflijk: wat kan het gezicht van kinderen die erop staan dit populaire voedsel te eten. Wetenschappers onthullen hoeveel minuten het leven we verliezen met elke cheeseburger en frisdrank – hoe tijd te besparen.