De dagen van afwijzing van overdreven rijpe bananen die na een paar dagen bruin en koud worden, lijken voorbij te zijn, volgens een bedrijf dat een “nieuwe, betere” versie van het fruit heeft ontwikkeld. Tropic, een op noric gebaseerd biotechnologiebedrijf voor groenten, heeft een banaan ontwikkeld die niet bruin wordt en tot 12 uur vers blijft na het afpellen of snijden.
De wetenschappers van het bedrijf beweren dat de nieuwe banaan een verbeterde versie is van de Cavendish Variety, een van de meest populaire commerciële variëteiten. Ongeveer vijf miljard Cavendish-bananen worden elk jaar in Groot-Brittannië geïntroduceerd. Tropische banaan zal naar verwachting in Groot-Brittannië worden vrijgegeven zodra de goedkeuring van de regelgeving wordt gegeven. Het is al goedgekeurd in de VS, Canada, de Filippijnen, Colombia en Honduras.
Jalad Gerson, mede-oprichter van het bedrijf, zei dat zowel consumenten als retailers hebben geprofiteerd van de ontdekking. “Bananen hebben dezelfde smaak, geur, zoetheid, behalve dat het vlees niet zo snel bruin wordt, wat betekent dat je ze kunt toevoegen aan fruitsalades en fruit kunt snijden, waardoor een enorme nieuwe markt wordt geopend.”
De nieuwe banaan belooft dus een revolutie te betekenen in de wereld van fruitconsumptie. Het feit dat het fris blijft, zelfs na het pellen of snijden, opent nieuwe mogelijkheden voor het gebruik ervan in verschillende gerechten en toepassingen. Consumenten kunnen nu langer genieten van de versheid van bananen zonder zich zorgen te maken over het bruin worden van het vruchtvlees.
Met de goedkeuring van de regelgeving in Groot-Brittannië in het vooruitzicht, zullen consumenten binnenkort kunnen genieten van deze verbeterde versie van de banaan. Het is een spannende ontwikkeling die de manier waarop we naar dit populaire fruit kijken, kan veranderen. De mogelijkheid om bananen langer vers te houden, opent nieuwe deuren voor culinaire creativiteit en gemak voor consumenten over de hele wereld.