Een restaurant dat “focus van de toekomst” belooft, gaat in september openen in het centrum van Dubai, op loopafstand van het hoogste gebouw ter wereld, Burz Khalifa. Deze nieuwe voedselervaring genaamd Woohoo zal worden gevormd door kunstmatige intelligentie. Hoewel menselijke handen het voedsel nog steeds zullen monteren, wordt het menu, de sfeer en de service ontworpen door een gastronomisch model genaamd “Chef Aiman”.
Chef Aiman is een mix van kunstmatige intelligentie en menselijke kennis op het gebied van voedselwetenschap, moleculaire samenstellingsgegevens en meer dan duizend recepten uit kooktradities over de hele wereld. Hoewel Chef Aiman niet kan proeven, ruiken of communiceren met zijn gerechten zoals een normale chef-kok zou doen, analyseert het taalmodel verschillende ingrediënten op basis van textuur, zuurgraad en umami, en “herstructureert” ze in ongebruikelijke combinaties van smaken.
De oprichters van Woohoo geloven dat Chef Aiman in staat zou kunnen zijn om restaurants over de hele wereld te helpen door materialen en voedselverliezen te minimaliseren en duurzaamheid op vele niveaus te verbeteren. Het doel is niet om het menselijke kookelement te vervangen, maar om het aan te vullen en zelfs ideeën en creativiteit te upgraden.
Met de opening van dit eerste restaurant met een kunstmatige intelligentiechef, wordt een nieuwe stap gezet in de culinaire wereld. De mogelijkheden van technologie worden steeds meer geïntegreerd in verschillende aspecten van ons dagelijks leven, en nu dus ook in de keuken. Chef Aiman belooft een unieke en innovatieve eetervaring te bieden aan gasten die op zoek zijn naar iets nieuws en spannends. Het is interessant om te zien hoe deze combinatie van menselijke creativiteit en kunstmatige intelligentie zich zal ontwikkelen en of het inderdaad een revolutie teweeg zal brengen in de culinaire wereld.