Een tragisch incident heeft zich voorgedaan in een hotel in het historische centrum van Istanbul, waar drie leden van een Turks-Duitse toeristenfamilie zijn omgekomen door vermoedelijke vergiftiging. De familie, bestaande uit Turken die in Duitsland wonen en op vakantie waren in Istanbul, werd ziek na het eten van populair straatvoedsel in het toeristische gebied Ortakoy aan de Europese kant van de Bosporus.
De vier familieleden werden opgenomen in het ziekenhuis, maar helaas overleden de twee kinderen van 3 en 6 jaar oud op donderdag, gevolgd door de moeder op vrijdag, volgens het ministerie van Justitie. De vader verkeerde vrijdagavond nog steeds in kritieke toestand, aldus de provinciale directeur van het Turkse ministerie van Volksgezondheid in Istanbul, dr. Abdullah Emre Guner.
De media speculeerden over voedselvergiftiging, wat leidde tot vermoedens over het voedsel dat de familie had geconsumeerd. Er werd gesuggereerd dat de voedselvergiftiging afkomstig was van mosselen gekocht bij een straatverkoper en gevulde aardappelen bekend als ‘kumpir’, een populair straatvoedsel. Het restaurant waar de familie dineerde, werd gesloten.
Naast de familie werden ook twee andere toeristen die in hetzelfde hotel verbleven en last hadden van misselijkheid en braken, naar het ziekenhuis gebracht. Onderzoekers ontdekten dat een kamer op de begane grond van het hotel onlangs was besproeid met pesticiden, wat de vermoedelijke oorzaak van de vergiftiging zou kunnen zijn.
De Turkse autoriteiten hebben ingegrepen en hebben een hotelmedewerker en twee medewerkers van de ongediertebestrijdingsdienst gearresteerd in verband met de zaak. In totaal zijn zeven mensen gearresteerd in het onderzoek naar de vermeende vergiftiging. Alle gasten van het hotel werden overgebracht naar andere accommodaties voor hun veiligheid.
Dit tragische incident heeft de aandacht gevestigd op de noodzaak van voorzorgsmaatregelen en striktere controles om de veiligheid van toeristen te waarborgen. Het is een trieste herinnering aan de gevaren die kunnen schuilen achter onzorgvuldig gebruik van pesticiden en voedselhygiëne. Het is belangrijk dat dergelijke incidenten grondig worden onderzocht om herhaling te voorkomen en de verantwoordelijken ter verantwoording te roepen.




























































